Prosimy o cytowanie według poniższego schematu:

Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14.


SPIS TREŚCI IPS 1/4-2013(5)

Contents 2013 Vol. 1/4 No. 5

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

DIAKUN Jarosław

Przegląd, systematyka i analiza metod mycia

Review, scheme and cleaning methods analysis

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

GRDZELISHVILI Gulnara, HOFFMAN Pavel

Infrared drying of apple slices: blanching, dried, air temperature and velocity, rehydration, rate of moisture vaporization FEM strength research of the gear wheel pump construction designed for transport of the non – Newtonian fluid

KŁOS Zbigniew

Wykorzystanie ekobilansowych metod oceny oddziaływania na środowisko w odniesieniu do wybranych problemów sektora rolno–spożywczego

Application of ecobalancing methods for environmental impact of chosen problems in the agro–food sector

PIETRUSZEWSKI Stanisław, KANIA Konrad, KORNARZYŃSKI Krzysztof

Zastosowanie pola magnetycznego jako ekologicznej metoda poprawy jakości upraw

Application of magnetic field as ecological method of quality culture

WIELICZKO Waldemar,  BIL Tadeusz

Pozycjonowanie ryb podczas mechanicznego odgławiania

Positioning during mechanical fish deheading

 

PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO – BADAWCZE

Didactic and Scientific Institutions Research

Katedra Techniki Cieplnej, Wydział Inżynierii Produkcji Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie

INFORMACJE Z PRZEMYSŁU I NAUKI

Information from industry and science

Optymalne rozwiązanie dla zakładów wykorzystujących w procesach technologicznych próżnię

Zmiany biochemiczne w mięsie bydła pozyskiwanego z rynku

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events

XX Jubileuszowe Sympozjum Naukowe z cyklu „Postęp naukowo–techniczny i organizacyjny w rolnictwie”    Zakopane 2013

”VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Trendy w technologii owoców, warzyw i grzybów

Kalendarium Konferencji

Targi EuroGastro 2013 najważniejsze wydarzenie dla branży HoReCa

Międzynarodowe Targi Analityki i Technik Pomiarowych EuroLab 2013

Kalendarium Targów

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

Normalizacja, jakość, konkurencyjność

Nowości Normalizacyjne z 2013 r.

Nowości w 2013 roku z zakresu norm ISO

LUDZIE NAUKI

People of Science

Prof. dr hab. inż. Daniel Dutkiewicz

Tytuły i stopnie naukowe

INFORMACJE WYDAWNICZE