Prosimy o cytowanie według poniższego schematu: Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14. |
SPIS TREŚCI IPS 1/4-2012(1)
Contents 2012 Vol. 1/4 No. 1
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE Peer-reviewed scientific articles |
DIAKUN Jarosław, MIERZEJEWSKA Sylwia, KUKIEŁKA Krzysztof Równanie regresji zapotrzebowania energetycznego w procesie mycia rurociągu metodą CIP Regression equation of energy demand in the process of cleaning by pipeline CIP JADWISIEŃCZAK Krzysztof, Konrad, CHOSZCZ Dariusz, Jan, KONOPKA Stanisław Results of preliminary research into the separation of grain mixtures in a rotary grader with a conical working surface Stage II: Grader with a working surface revolving around its own axis, supplied on the side of the larger diameter KALINIEWICZ Zdzisław, MARKOWSKI Piotr, RAWA Tadeusz, GRABOWSKI ARTUR, FURA Sławomir A correlation between germination capacity and selected physical characteristics of norway spruce (Picea Abies) seeds KANIA Mariusz, ANDREJKO Dariusz, SAMBORSKI Adam, RYDZAK Leszek Influence of infrared radiation heat treatment of wheat seed on physical properties of milling products MODZELEWSKA-KAPITUŁA Monika, CIERACH Marek Application of computer image analysis to assay free water content in meat by Grau-Hamm method – the influence of pressure and time on the results PANASIEWICZ Marian, ZAWIŚLAK Kazimierz, SOBCZAK Paweł, MAZUR Jacek, SOSIŃSKA Ewa Wybrane zabiegi obróbki wstępnej nasion rzepaku i ich wpływ na efektywność wytłaczania oleju Chosen preliminary treatments of rape seeds on the effectiveness of extrusion of oil SUSLOV Aleksandr, FATYCHOV Jury, ERLICHMAN Vladimir The kinetics of drying fish in the equipped with a heat pump Kinetyka suszenia ryb w suszarni wyposażonej w pompę ciepła SZCZEPAŃSKA Katarzyna, KOPEĆ Adam, GORZELAK Joanna Comparative studied of bread baked in the laboratory and home baking oven for baking bread machine |
PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO – BADAWCZE
Didactic and Scientific Institutions Research
INFORMACJE Z PRZEMYSŁU – artykuł sponsorowany
Information from industry
PRO - WAM Sp. z o.o.: Kontrola odbioru mleka od dostawców – Najnowsze rozwiązania
KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY
Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events
Metody Fizyczne w Badaniu Środowiska Rolno – Spożywczego i Leśnego
Postęp w Inżynierii Żywności – Szkoła Letnia '2011
I Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności
Polagra – Tech 2011
Kalendarium Konferencj
Kalendarium Targów
Wydarzenie dla Branży Laboratoryjnej – Targi Eurolab 2012
Reference standardization
Normalizacja popularnie i w technice
Nowości Normalizacyjne z 2011 roku
People of Science
Pamięci Profesora Piotra Pawła Lewickiego
Tytuły i stopnie naukowe
« poprzednia | następna » |
---|