3/4-2018(27)

Print
There are no translations available.

SPIS TREŚCI IPS 3/4-2018(27)

Contents 2018 Vol. 3/4 No. 27

 

 

 

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

 

DUTKIEWICZ Daniel, DIAKUN Jarosław, SŁOWIŃSKI Bronisław

Podstawy systemowej umiejętności tworzenia wynalazków urządzeń przetwórstwa spożywczego

The basics of systemic creation skills inventions of food processing equipment

 


 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

DIAKUN Jarosław, KOPEĆ Adam

Porównanie czasu i jakości rozmrażania bloków ryb w powietrzu i w wodzie

Comparison of time and quality of thawing blocks of fish in the air and in water


DUSZA Małgorzata, HARA Patryk

Ocena wybranych cech jakości suszonych owoców kiwi wstępnie odwodnionych osmotycznie

Evaluation of selected quality traits of dried kiwi fruit preosmotically dehydrated

 

KAŁWA Klaudia, WYROSTEK Jakub, NATONIEWSKI Marcin, SURDACKA Ewelina

Ocena zawartości związków biologicznie aktywnych oraz ołowiu w naparach z korzeni wybranych roślin leczniczych

Evaluation of the content of biologically active compounds and lead in infusions from selected roots of medicinal plants


MIGUT Dagmara, REWIŚ Agnieszka, GORZELANY Józef

Wpływ zalewy z dodatkiem probiotyku na właściwości mechaniczne owoców wybranych odmian ogórków gruntowych

The influence of the pickle with the addition of probiotic on the mechanical properties of fruits of selected varieties of soil cucumbers during the ensiling process

 

 

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events


Kalendarium Konferencji

Kalendarium Targów

Targi POLAGRA FOOD 2018sprawozdanie

 

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

 

Mierzejewska Sylwia

Normy dotyczące piwa

Standards for beer


 

LUDZIE NAUKI

People of Science


INFORMACJE WYDAWNICZE