SPIS TREŚCI IPS 1/4-2017(21)
Contents 2017 Vol. 1/4 No. 21
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
DOMORADZKI Marek, KORPAL Wojciech
Diety eliminacyjne w alergiach pokarmowych
Elimination diets in food allergy
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
BŁASZAK Błażej, HODYL Joanna, MAJEWSKA Karolina, SZULC Joanna
Influence of processing methods on biological value of winter triticale grain
Wpływ metod wytwarzania na wartość biologiczną pszenżyta ozimego
GÓRAL Małgorzata, GÓRAL Dariusz
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do produkcji żywności wzbogaconej
Application of pulsed electric field for the production of fortified food
KASZUBA Joanna, SOBCZYK Anna, SROKA Waldemar, WIŚNIEWSKI Rafał, KUŹNIAR Piotr, GORZELANY Józef
Wpływ dodatku młóta słodowego na jakość i teksturę pieczywa żytniego
Effect of addition of spent grains on the quality and texture of rye bread
KUŹNIAR Piotr, GORZELANY Józef, LENIK Joanna, MIGUT Dagmara, WITEK Grzegorz
Wpływ temperatury na właściwości reologiczne syropów z płatków i owoców róży
Influence of temperature on rheological properties of rose petals syrup and rose hips syrup
PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO-BADAWCZE
Didactic and Scientific Institutions Research
Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY
Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events
XXIV Konferencja Naukowa z cyklu „Postęp naukowo-techniczny i organizacyjny w rolnictwie” ZAKOPANE
Kalendarium Targów
INFORMATOR NORMALIZACYJNY
Reference standardization
Produkty regionalne i tradycyjne chronione w Unii Europejskiej
Regional and traditional products protected in the European Union
INFORMACJE WYDAWNICZE
« poprzednia | następna » |
---|