SPIS TREŚCI IPS 3/4-2018(27)
Contents 2018 Vol. 3/4 No. 27
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
DUTKIEWICZ Daniel, DIAKUN Jarosław, SŁOWIŃSKI Bronisław
Podstawy systemowej umiejętności tworzenia wynalazków urządzeń przetwórstwa spożywczego
The basics of systemic creation skills inventions of food processing equipment
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
Porównanie czasu i jakości rozmrażania bloków ryb w powietrzu i w wodzie
Comparison of time and quality of thawing blocks of fish in the air and in water
Ocena wybranych cech jakości suszonych owoców kiwi wstępnie odwodnionych osmotycznie
Evaluation of selected quality traits of dried kiwi fruit preosmotically dehydrated
KAŁWA Klaudia, WYROSTEK Jakub, NATONIEWSKI Marcin, SURDACKA Ewelina
Ocena zawartości związków biologicznie aktywnych oraz ołowiu w naparach z korzeni wybranych roślin leczniczych
Evaluation of the content of biologically active compounds and lead in infusions from selected roots of medicinal plants
MIGUT Dagmara, REWIŚ Agnieszka, GORZELANY Józef
Wpływ zalewy z dodatkiem probiotyku na właściwości mechaniczne owoców wybranych odmian ogórków gruntowych
The influence of the pickle with the addition of probiotic on the mechanical properties of fruits of selected varieties of soil cucumbers during the ensiling process
KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY
Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events
Kalendarium Targów
Targi POLAGRA FOOD 2018 – sprawozdanie
INFORMATOR NORMALIZACYJNY
Reference standardization
Normy dotyczące piwa
Standards for beer
LUDZIE NAUKI
People of Science
INFORMACJE WYDAWNICZE