INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO - KWARTALNIK NAUKOWO-TECHNICZNY

Polish Journal of Food Engineering_ISSN 2084-9494_e-ISSN 2300-2018

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

2/4-2018(26)

E-mail Print PDF
There are no translations available.

SPIS TREŚCI IPS 2/4-2018(26)

Contents 2018 Vol. 2/4 No. 26

 

 

 

 

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

HEJFT Roman, DOŁŻYŃSKA Magdalena

Energochłonność procesu granulowania mieszanek paszowych

Energy consumption of the feed mixtures granulation process


FIUTAK Grzegorz, FILIPCZAK-FIUTAK Magda, KWIECIEŃ Weronika, SURÓWKA Krzysztof

Wpływ światła LED o różnej charakterystyce spektralnej na cechy jakościowe liofilizowanego jarmużu

The influence of LED lights with different spectral characteristics on the quality of freeze-dried kale

 

KAŁWA Klaudia, Jakub WYROSTEK

Ocena zawartości związków biologicznie aktywnych w herbacie zielonej i czarnej

Evaluation of the content of biologically active compounds in green and black tea effect of the method of preparing black tea


KEMPIŃSKI Błażej, BLUS Edyta, KWAŚNIAK Wojciech, DUŻY Sebastian

A method for obtaining plant unsaturated fatty acid ethyl esters with the use of transesterification process

Nowatorska metoda otrzymywania estrów etylowych nienasyconych roślinnych kwasów tłuszczowych z wykorzystaniem procesu transestryfikacji

 

MIGUT Dagmara, REWIŚ Agnieszka, GORZELANY Józef

Wpływ zalewy z dodatkiem probiotyku na właściwości mechaniczne owoców wybranych odmian ogórków gruntowych

The influence of the pickle with the addition of probiotic on the mechanical properties of fruits of selected varieties of soil cucumbers during the ensiling process

 

STERCZYŃSKA Monika, STACHNIK Marta, POREDA Aleksander, JAKUBOWSKI Marek

Osad gorący – surowiec odpadowy w produkcji klarownej brzeczki piwnej

Hot trub – by-product of production of clarified beer wort

 

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events


Kalendarium Konferencji

Kalendarium Targów

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD 2019 – zapowiedź

 

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

 

Nowości Normalizacyjne z 2018 r.

 

LUDZIE NAUKI

People of Science

Prof. dr hab. inż. Roman Hejft

 

Tytuły i stopnie naukowe


INFORMACJE WYDAWNICZE

 

 


 

  • Polish (Poland)

IPS_Newsletter


Name:

Email: