INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO - KWARTALNIK NAUKOWO-TECHNICZNY

Polish Journal of Food Engineering_ISSN 2084-9494_e-ISSN 2300-2018

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

1/4-2018(25)

Email Drukuj PDF

 

 

 

SPIS TREŚCI IPS 1/4-2018(25)

Contents 2018 Vol. 1/4 No. 25

 

 

 

 

 

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

BŁASZAK Błażej, FELDHEIM Joanna, HODYL Joanna, SZULC Joanna

Wpływ sposobu przygotowania naparów czarnej herbaty na zawartość wybranych składników aktywnych

The effect of the method of preparing black tea infusions on the content of selected active ingredients


KAŁWA Klaudia

Właściwości antyoksydacyjne naparów z wybranych krajowych owoców jagodowych

Antioxidant properties of infusions from selected national berries

 

KOPEĆ Adam, BAĆ Aldona, FLIS Karolina

Wpływ sposobu realizacji wypieku końcowego na jakość pieczywa uzyskanego metodą odroczonego wypieku z kęsów zapieczonych

The influence of the method of the final baking on the quality of bread  obtained by differed baking from partly-baked billets


TUMA Paulina, DMYTRÓW Izabela

Nowoczesne opakowania żywności – zastosowanie w przetwórstwie mleka

Modern food packaging – application in milk processing

 

WILCZYŃSKI Kamil, PANASIEWICZ Marian, OLESIŃSKA Katarzyna, KAŁWA Klaudia

Wybrane zagadnienia dotyczące mrożenia owoców w aspekcie zmian jakościowych surowca

Selected aspects of freezing fruit and quality changes of the raw material

 

 

PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO  BADAWCZE

Didactic and Scientific Institutions Research

 

Katedra Procesów I Urządzeń Przemysłu Spożywczego Politechniki Koszalińskiej - Prezentacja oferty dydaktycznej i bazy laboratoryjnej

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events


Kalendarium Konferencji

 

Konferencja nt. Problemy gospodarki energią i środowiskiem, Janów Podlaski, 3-6 września 2018 – zapowiedź

XXV Jubileuszowa Konferencja Naukowa z cyklu „Postęp naukowo-techniczny i organizacyjny w rolnictwie” Zakopane

5-9.02.2018 r. – sprawozdanie

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2018. Laureaci konkursu o Złoty Medal MTP – zapowiedź

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD – Novel food - jak ugryźć problem wprowadzania nowej żywności na rynek zaproszenie na szkolenie

Kalendarium Targów

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD 2018sprawozdanie

 

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

 

MIERZEJEWSKA Sylwia

Przegląd norm dotyczących bezpieczeństwa i higieny maszyn dla przemysłu piekarskiego

Review of standards for the safety and hygiene of machines for the baking

Nowości Normalizacyjne z 2018 r.

 

LUDZIE NAUKI

People of Science

Tytuły i stopnie naukowe


INFORMACJE WYDAWNICZE

 

  • English (United Kingdom)

IPS_Newsletter


Name:

Email: