INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO - KWARTALNIK NAUKOWO-TECHNICZNY

Polish Journal of Food Engineering_ISSN 2084-9494_e-ISSN 2300-2018

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

3/4-2017(23)

Email Drukuj PDF

SPIS TREŚCI IPS 3/4-2017(23)

Contents 2017 Vol. 3/4 No. 23

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

AGEEV Oleg V.,  ERYVANOV Anatoliy E., PADALKO Mikhail A., BABARYKIN Konstantin V., FATYKHOV Yuriy A.,  ERLIKHMAN Vladimir N., SAMOYLOVA Natalya V.

Mathematical modeling of signals with active laser detection of food products of round shape

Modelowanie matematyczne sygnałów z czynną laserową detekcją produktów spożywczych o kolistym kształcie


DZIURA Marcin, GORZELANY Józef, MIGUT Dagmara, MATŁOK Natalia, BELCAR Justyna

Ocena parametrów fizyko – chemicznych ziarna pszenicy dostarczanej do skupu SR San w Głuchowie w latach 2015-2016

Evaluation of physicochemical parameters of wheat grainsupplied to the SR San purchase in Głuchów in the years 2015-2016


KAŁWA Klaudia, WILCZYŃSKI Kamil, OLESIŃSKA Katarzyna

Wpływ pasteryzacji i mrożenia na właściwości antyoksydacyjne soku jabłkowego

The effect of pasteurisation and freezing on the antioxidant properties of apple juice


OLESIŃSKA Katarzyna, WILCZYŃSKI Kamil, LUCHOWSKA Katarzyna, KAŁWA Klaudia

Właściwości antyoksydacyjne komercyjnych herbatek owocowych

The antioxidant properties of commercial fruit teas

 

OUYSAL Şeyma, TURAN Funda, KOÇAK Erinç, OVA Gülden, PAZIR Fikret

Inspection of the drying kinetics for spaghetti squash (Cucurbita Pepo L.)

Wyznaczanie kinetyki suszenia dla dyni makaronowej (Cucurbita Pepo L.)

 

 

 

PATENTY I WZORY UŻYTKOWE

Patents and utility models

Sposób i układ do monitorowania i sterowania procesem mycia w przepływie

Kadź wirowa, wykorzystywana zwłaszcza w browarnictwie

Sposób dozowania materiału ziarnistego w tym nasion do instalacji produkcyjnej za pomocą wibracyjnego dozownika

Sposób dozowania materiału ziarnistego za pomocą wibracyjnego dozownika sitowego

 

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events


Kalendarium Konferencji

 

POLFISH – Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych

Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel – zapowiedź

Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych Polagra Tech i Targi Opakowań dla Przemysłu Spożywczego Pakfood – zapowiedź

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food – zapowiedź

Kalendarium Targów

 

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

 

MIERZEJEWSKA Sylwia

Normy dotyczące analizy sensorycznej

Standards for sensory analysis

Nowości Normalizacyjne z 2017 r.

 

LUDZIE NAUKI

People of Science

Tytuły i stopnie naukowe


INFORMACJE WYDAWNICZE

 



 

  • English (United Kingdom)

IPS_Newsletter


Name:

Email: