There are no translations available.

SPIS TREŚCI IPS 1/4-2017(21)

Contents 2017 Vol. 1/4 No. 21

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

 

DOMORADZKI Marek, KORPAL Wojciech

Diety eliminacyjne w alergiach pokarmowych

Elimination diets in food allergy

 

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

BŁASZAK Błażej, HODYL Joanna, MAJEWSKA Karolina, SZULC Joanna

Influence of processing methods on biological value of winter triticale grain

Wpływ metod wytwarzania na wartość biologiczną pszenżyta ozimego

 


GÓRAL Małgorzata, GÓRAL Dariusz

Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do produkcji żywności wzbogaconej

Application of pulsed electric field for the production of fortified food


KASZUBA Joanna, SOBCZYK Anna, SROKA Waldemar, WIŚNIEWSKI Rafał, KUŹNIAR Piotr,  GORZELANY Józef

Wpływ dodatku młóta słodowego na jakość i teksturę pieczywa żytniego

Effect of addition of spent grains on the quality and texture of rye bread


KUŹNIAR Piotr, GORZELANY Józef, LENIK Joanna, MIGUT Dagmara, WITEK Grzegorz

Wpływ temperatury na właściwości reologiczne syropów z płatków i owoców róży

Influence of temperature on rheological properties of rose petals syrup and rose hips syrup

 

PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO-BADAWCZE

Didactic and Scientific Institutions Research

Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie

 

 

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events


Kalendarium Konferencji

XXIV Konferencja Naukowa z cyklu „Postęp naukowo-techniczny i organizacyjny w rolnictwie” ZAKOPANE

Kalendarium Targów

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

 

DIAKUN Jarosław

Produkty regionalne i tradycyjne chronione w Unii Europejskiej

Regional and traditional products protected in the European Union

 

INFORMACJE WYDAWNICZE