SPIS TREŚCI IPS 4/4-2016(20)

Contents 2016 Vol. 4/4 No. 20

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

 

DOMORADZKI Marek

Moda na żywność ekologiczną w Polsce i na Świecie

The organic food trend in Poland and in the World

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

KOCHURKO Vasili, ABAROVA Elena, RITVINSKAYA Eughenia

Influence of processing methods on biological value of winter triticale grain

Wpływ metod wytwarzania na wartość biologiczną pszenżyta ozimego


KOPEĆ Adam, SOKOŁOWSKA Dorota

Ocena tekstury pieczywa mieszanego z dodatkiem mąki gryczanej

Assessment of bread texture mixed with addition buckwheat flour

 


POĆWIADOWSKI Wojciech, SZULC Joanna, DOMORADZKI Marak

Granulacja niskociśnieniowa wieloskładnikowa - Granulki wielonasienne i wielozarodnikowe

The low pressure multicomponent granulation - Multiseed and multispores pellets

 


SKRYPLONEK Katarzyna

Zimna plazma, jako niekonwencjonalna metoda utrwalania żywności

Cold plasma as an unconventional method of food preservation

 

PATENTY I WZORY UŻYTKOWE

Patents and utility models

Sposób wytwarzania filetów scalonych z ryb karpiowatych

 

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events


Kalendarium Konferencji

Targi HORECA/GASTROFOOD/ENOEXPO®

Targi Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2017 – druga edycja ważnego wydarzenia branżowego - zapowiedź

19. Międzynarodowe Targi Analityki i Technik Pomiarowych - zapowiedź

Kalendarium Targów

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

 

MIERZEJEWSKA Sylwia

Terminologia i poprawność językowa dokumentów normalizacyjnych

Terminology and correctness of language standardization documents

 

INFORMACJE WYDAWNICZE