INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO - KWARTALNIK NAUKOWO-TECHNICZNY

Polish Journal of Food Engineering_ISSN 2084-9494_e-ISSN 2300-2018

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

3/4-2016(19)

Email Drukuj PDF

SPIS TREŚCI IPS 3/4-2016(19)

Contents 2016 Vol. 3/4 No. 19

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

 

DUTKIEWICZ Daniel, DIAKUN Jarosław, SŁOWIŃSKI Bronisław

Systemowa struktura urządzeń przetwórstwa spożywczego

System structure of the food processing equipment

 

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

 

ERLIKHMAN Vladimir Naumovich, FATYKHOV Jury Adgamovich

Interrelation of quality losses of food products of animal origin at their refrigeration treatment and storage with energy expenses

Zależność strat jakościowych produktów pochodzenia zwierzęcego przechowywanych w warunkach chłodniczych oraz koszty energii związane z ich przechowywaniem


GORZELANY Józef, MIGUT Dagmara, SROKA Waldemar, MATŁOK Natalia, KOTLICKA Mirela

Zastosowanie testu przebicia owoców winogron odmiany Rondo do oceny stopnia dojrzałości technologicznej

Evaluation of phenolic compounds and water activityof selected vegetables treated to the drying


KOSMOWSKI Mariusz, DOWGIAŁŁO Andrzej

Mechaniczne odłuszczanie ryb - Część 1

Mechanical fish descaling - Part 1

 

MIERZEJEWSKA Sylwia, PIEPIÓRKA-STEPUK Joanna

Wpływ stężenia i czasu napowietrzania wybranych roztworów środków myjących na stabilność piany

Concentration and time of aeration selected cleaning solutions influence on stability of foam

 

RUDY Mariusz, GORZELANY Józef, CEBULAK Tomasz

Zawartość podstawowych składników chemicznych w mięśniach łopatki i karkówki wieprzo­wej w zależności od rodzaju obróbki cieplnej

Content of basic chemical components in muscles obtained from pork shoulder and neck de­pending on the type of heat treatment


PATENTY I WZORY UŻYTKOWE

Patents and utility models

Sposób i stanowisko do badań przesiewaczy zwłaszcza zataczająco-śrubowych

Sposób i suszarka wibracyjna do suszenia materiału ziarnistego

Kaseta do analizy sitowej

Urządzenie do skaryfikacji mechanicznej nasion

 

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events

 

Kalendarium Konferencji

Kalendarium Konferencji

Targi EuroLab – nowoczesne laboratoria podstawą dla rozwoju nauki – zapowiedź

Kalendarium Targów

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

DIAKUN Jarosław

Struktura i zakres norm organizacyjno - systemowych

The structure and the scope of norms organization - system

Nowości Normalizacyjne z 2016 r.

Nominacje do tytułu naukowego Profesora

Stopnie doktora habilitowanego

Instrukcja dla autorów

Procedura kwalifikowania prac do druku w czasopiśmie Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego

 

 

INFORMACJE WYDAWNICZE


 

 


 

 

Mechaniczne odłuszczanie ryb - Część 1

Mechanical fish descaling - Part 1

 

  • English (United Kingdom)

IPS_Newsletter


Name:

Email: