SPIS TREŚCI IPS 2/4-2015(14)
Contents 2015 Vol. 2/4 No. 14
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
DZIKI Dariusz, SIASTAŁA Monika
Ciasto pszenne – wytwarzanie i metody badań
Wheat dough – kneading process and the test methods
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
DIAKUN Jarosław, KOPEĆ Adam, SZCZEPAŃSKA Katarzyna
Uwarunkowania wymrażania ciasta w technologii odroczonego wypieku
Conditions of freezing the dough in the baking deferred technologies
SADKIEWICZ Józef, FLIZIKOWSKI Józef
Granulacja i jakość mąki graham
Granulation and quality of graham flour
MIERZEJEWSKA Sylwia, BAĆ Aldona, KOPEĆ Adam, JAROSZEWICZ Emilia, PIEPIÓRKA-STEPUK Joanna
Badanie przydatności mąki i śruty pszenżytniej, jako surowców do produkcji chleba
Study the suitability of flour and grinding triticale grain as raw materials for bread production
OBUCHOWSKI Wiktor, SZWENGIEL Artur, KOBUS-CISOWSKA Joanna, KMIECIK Dominik, ŁUCZAK Anna
Opracowanie technologii produkcji chleba chrupkiego z pszenżyta, jako nośnika substancji bioaktywnych
Technology of production from triticale grain crisp bread as a carrier of bioactive substances
|