SPIS TREŚCI IPS 1/4-2015(13)
Contents 2015 Vol. 1/4 No. 13
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
MIESZKALSKI Leszek
Znaczenie fizyki i agrofizyki w doskonaleniu maszyn roboczych stosowanych w produkcji żywności
The importance of physics and agrophysics in perfecting working machines used in the production of food
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
DZIKI Dariusz, POLAK Renata, WÓJCIK Jerzy, KOZAK Paweł, GAWŁOWSKI Sławomir, KRZYSIAK Zbigniew
Analiza procesów suszenia i rozdrabniania pieczywa wycofanego z obrotu w aspekcie możliwości wykorzystania do celów energetycznych i przemysłowych
The analysis of drying and grinding processes of bread withdrawn from the market in terms of possible of use the energy to the industrial purposes
LESZCZUK-PIANKOWSKA Agnieszka, PAWLIKOWSKI Bogusław, BYKOWSKI J. Piotr
Ocena skuteczności procesu cieplnej sterylizacji konserw rybnych na podstawie testów penetracji ciepła
Effectiveness of thermal processing of canned fish products based on temperature penetration studies
STERCZYŃSKA Monika
Wpływ różnych szczepów szlachetnych drożdży winiarskich na wybrane składniki chemiczne win owocowych z koncentratu z czarnej porzeczki
The influence of different strains of precious wine yeast on the selected chemical components of fruit wines from concentrate of a blackcurrant
WOJDALSKI Janusz, ŻELAZIŃSKI Tomasz, KONIECZNY Piotr, DROŻDŻ Bogdan, KUPCZYK Adam, GOLISZ Ewa, MROCZEK Ewelina, MRUK Remigiusz
Uwarunkowania gospodarki energią, wodą i środowiskiem w wybranych branżach przemysłu rolno-spożywczego oraz zarys problematyki zrównoważonego rozwoju
Factors determining energy, water and environmental management in selected sectors of the agro-food industry and sustainable development challenges
|