INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO - KWARTALNIK NAUKOWO-TECHNICZNY

Polish Journal of Food Engineering_ISSN 2084-9494_e-ISSN 2300-2018

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

1/4-2015(13)

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Prosimy o cytowanie według poniższego schematu:

Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14.


SPIS TREŚCI IPS 1/4-2015(13)

Contents 2015 Vol. 1/4 No. 13

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

MIESZKALSKI Leszek

Znaczenie fizyki i agrofizyki w doskonaleniu maszyn roboczych stosowanych w produkcji żywności

The importance of physics and agrophysics in perfecting working machines used in the production of food

 

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

DZIKI Dariusz, POLAK Renata, WÓJCIK Jerzy, KOZAK Paweł, GAWŁOWSKI Sławomir, KRZYSIAK Zbigniew

Analiza procesów suszenia i rozdrabniania pieczywa wycofanego z obrotu w aspekcie możliwości wykorzystania do celów energetycznych i przemysłowych

The analysis of drying and grinding processes of bread withdrawn from the market in terms of possible of use the energy to the industrial purposes

 

LESZCZUK-PIANKOWSKA Agnieszka, PAWLIKOWSKI Bogusław, BYKOWSKI J. Piotr

Ocena skuteczności procesu cieplnej sterylizacji konserw rybnych na podstawie testów penetracji ciepła

Effectiveness of thermal processing of canned fish products based on temperature penetration studies

 

STERCZYŃSKA Monika

Wpływ różnych szczepów szlachetnych drożdży winiarskich na wybrane składniki chemiczne win owocowych z koncentratu z czarnej porzeczki

The influence of different strains of precious wine yeast on the selected chemical components of fruit wines from concentrate of a blackcurrant

 

WOJDALSKI Janusz, ŻELAZIŃSKI Tomasz,  KONIECZNY Piotr,  DROŻDŻ Bogdan, KUPCZYK Adam, GOLISZ Ewa, MROCZEK Ewelina, MRUK Remigiusz

Uwarunkowania gospodarki energią, wodą i środowiskiem w wybranych branżach przemysłu rolno-spożywczego oraz zarys problematyki zrównoważonego rozwoju

Factors determining energy, water and environmental management in selected sectors of the agro-food industry and sustainable development challenges

 

PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO – BADAWCZE

Didactic and Scientific Institutions Research

Katedra Aparatury Procesowej, Wydział Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska, Politechnika Łódzka

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events

Kalendarium Konferencji

Targi World Food Warsaw 2015

Kalendarium Targów

Targi Gdańsk 2015 – zapowiedź

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

DIAKUN Jarosław

Geneza wymagań i norm systemu produkcji bezpiecznej żywności

The origins of the requirements and standards of safe food production system

Nowości Normalizacyjne z 2015 r

 

 

LUDZIE NAUKI

People of Science

Prof. dr hab. Stanisław Pietruszewski

Nominacje do tytułu naukowego Profesora z rąk Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej

Stopnie Doktora Habilitowanego i Doktora

 

 

 

  • Polish (Poland)

IPS_Newsletter


Name:

Email: