Prosimy o cytowanie według poniższego schematu:
Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14.
|
SPIS TREŚCI IPS 4/4-2013(8)
Contents 2013 Vol. 4/4 No. 8
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
WIERZBICKA Agnieszka, WIERZBICKI Jerzy, WOŹNIAK Alicja
Rola systemów jakości żywności na przykładzie systemu jakości wołowiny Quality Meat Program – System QMP
Role of food quality systems on the example of the beef quality system Quality Meat Program – QMP System
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
KOPEĆ Adam, DOLIK Kamil, LIPIECKA Anna
Czas rozmrażania, ubytek masy, zmiany sztywności i sprężystości tkanki mięśniowej śledzi rozmrażanych różnymi metodami
Thawing time, weight loss, stiffness and springiness changes of herring muscles thawed by different methods
NIEDZIÓŁKA Ignacy, ZAKLIKA Beata
Ocena cech fizycznych brykietów wytworzonych z wybranych surowców roślinnych w brykieciarce ślimakowej
Evaluation of briquettes physical properties made from selected raw materials in screw briquetting press
POLAK-ŚLIWIŃSKA Magdalena, KUNCEWICZ Andrzej
Porównanie zawartości wybranych mikotoksyn w produktach zbożowych z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
The comparison of choosen mycotoxins in cereal products with conventional and ecological crops
ŚLASKA-GRZYWNA Beata, ANDREJKO Dariusz, JAŚKIEWICZ Teresa, KOWALSKA Emilia
Analiza spożycia drobiu i jego rola w diecie człowieka
Consumption analysis of poultry and its role in human diet
|