SPIS TREŚCI IPS 2/4-2013(6) Contents 2013 Vol. 2/4 No. 6 ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE Author scientific articles GROCHOWICZ Józef, BIEŃ Andrzej Nanotechnologie i inne aktualne problemy badawcze w inżynierii żywności Nanotechnology and other actual research problems in food engineering
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE Peer–reviewed scientific articles DIAKUN Jarosław, WIELICZKO Waldemar Prawidłowość znakowania i jakość handlowa pieczywa w dystrybucji handlowej Labeling regularity and commercial quality of bread in commercial distribution Wpływ mocy promienników podczerwieni na intensywność sublimacji lodu podczas rozmrażania metodą sublimacyjno-próżniowo-parową The influence of infrared intensity on the ice sublimation during sublimation-vacuum-steam thawing MIERZEJEWSKA Sylwia, STAWCZYK Sandra Ocena skuteczności usuwania zanieczyszczeń tłuszczowych z różnych powierzchni techniką mycia pianowego Evaluation of the efficiency removal fat deposits from different surfaces by foam cleaning Michal PĚNIČKA, HOFFMAN Pavel, FOŘT Ivan Fluidized bed drying of adhesive particles Suszenie w złożu fluidalnym cząstek adhezyjnych
|
||
PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO – BADAWCZE Didactic and Scientific Institutions Research
KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events Ogólnopolska Konferencja Naukowa Aktualne Trendy Żywienia Dzieci i Młodzieży VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Trendy w technologii owoców, warzyw i grzybów” Ogólnopolska Konferencja Naukowa Towaroznawstwo XXI Wieku Podstawą Innowacji, Jakości Oraz Satysfakcji Konsumentów Zapowiedź – XVIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Postęp w Inżynierii Żywności” d. Szkoła Letnia Kalendarium Konferencji Targi Gdańsk 2013 Zapowiedź –Targi POLAGRA 2013 Zapowiedź –Targi Smaki Regionów. Dla Podniebienia. Dla Zdrowia. Ku Przyjemności Smaku Zapowiedź –Targi SyMas po raz piąty jesienią w Krakowie Kalendarium Targów
INFORMATOR NORMALIZACYJNY Reference standardization System RASFF a bezpieczeństwo żywności i żywienia w Unii Europejskiej RASFF system and food safety and nutrition in the European Union
Nowości Normalizacyjne z 2013 r.
LUDZIE NAUKI People of Science Prof. dr hab. inż. Włodzimierz Dolata INFORMACJE WYDAWNICZE |
< Prev | Next > |
---|