Prosimy o cytowanie według poniższego schematu: Nazwisko, I., Nazwisko, II. (rok). Tytuł artykułu/opracowania. Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 3/4(11), 11-14. |
SPIS TREŚCI IPS 3/4–2012(3)
Contents 2012 Vol. 3/4 No. 3
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
Rozważania na temat jakości produktów spożywczych
Considerations on food products quality
Systemowe i holistyczne aspekty integrowania wiedzy dla potrzeb nauczania inżynierii procesowej przetwórstwa spożywczego
Systemic and holistic aspects of integrating knowledge for teaching of food processing engineering
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
HALENDA Jarosław, TARNOWSKI Wojciech
Multi–input predictive control of temperature and humidity in a green–house with the model linearization
JAŚKIEWICZ Teresa, SAGAN Agnieszka, ZDYBEL Beata
Zawartość głównych izomerów CLA w tłuszczu zapasowym kurcząt brojlerów
Content of major isomers of CLA in abdominal fat of broiler chickens
KONOPKO Henryk, MIERZYŃSKA Rozalia
Wpływ wielkości i kształtu nasion na wydajność dozownika wibracyjnego
The influence of seeds size and shape on the efficiency of a vibrating feeder
MALCZYK Ewa, MARCHEL Julia, DUDEK Magdalena, CIERACH Marek
Skład podstawowy i kruchość mięsa wołowego mieszańców ras mięsnych i ras typu użytkowego mlecznego
Basic composition and tenderness of beef hybrids between the meat breed and the dairy utility breed
SZCZEPAŃSKA Katarzyna, DIAKUN Jarosław
Badanie wpływu prędkości obrotowej miesiarki na jej moc napędu w trakcie miesienia ciasta żytniego
Study on the impact speed mixers on the mixer drive power during the kneading dough rye
WOJDALSKI Janusz, DRÓŻDŻ Bogdan
Efektywność energetyczna zakładów przemysłu spożywczego Zarys problematyki i podstawowe definicje
Energy efficiency of food processing plants Key issues and definitions
PLACÓWKI DYDAKTYCZNE I NAUKOWO – BADAWCZE
Didactic and Scientific Institutions Research
INFORMACJE Z PRZEMYSŁU I NAUKI
Information from industry and science
Jak skutecznie zabezpieczyć połączenia śrubowe przed samoczynnym luzowaniem?
Poprawa kruchości wołowiny poprzez dobór obróbki cieplnej w oparciu o profil kolagenu mięśniowego i zakwaszanie mięsa marynatami
Współpraca nauki z przemysłem, istota praktycznego rozwiązywania problemów
KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY
Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events
III Sympozjum Inżynierii Żywności
CIGR – AGENG 2012
XXXI. Międzynarodowa Konferencja Naukowo – Techniczna Problemy Gospodarki Energią i Środowiskiem w mleczarstwie
Sprawozdanie z XV Konferencji Naukowo – Technicznej Budowa i Eksploatacja Maszyn Przemysłu Spożywczego BEMS 2012
Budowa i Eksploatacja Maszyn Przemysłu Spożywczego
Międzynarodowa Konferencja Naukowa Energetyczne i Ekologiczne Aspekty Inżynierii Produkcj
Współczesne Trendy w Technologii Żywności od Żywności Tradycyjnej do Prozdrowotnej
Kalendarium Konferencji
Listopad pod znakiem gastronomii i wina
Kalendarium Targów
Reference standardization
Historyczno – społeczne aspekty normalizacji jakości
Nowości Normalizacyjne z 2012 r
People of Science
Prof. dr hab. inż. Janusz Budny
Tytuły i stopnie naukowe
INFORMACJE WYDAWNICZE
< Prev | Next > |
---|