INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO - KWARTALNIK NAUKOWO-TECHNICZNY

Polish Journal of Food Engineering_ISSN 2084-9494_e-ISSN 2300-2018

  • Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki

4/4-2017(24)

Email Drukuj PDF

SPIS TREŚCI IPS 4/4-2017(24)

Contents 2017 Vol. 4/4 No. 24

 

ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE

Author scientific articles

 

BALEJKO Jerzy

Dynamiczna metoda wyznaczania reologicznych właściwości materiałów lepkosprężystych

Dynamic method for determining the rheological properties of viscoelastic materials

 

 

 

ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE

Peer–reviewed scientific articles

 

KAŁWA Klaudia, WILCZYŃSKI Kamil

Kwas askorbinowy – budowa, właściwości i funkcje w organizmie człowieka

Ascorbic acid – structure, properties and functions in human body


MAXIMOVA Svetlana, SHADRINA Ekaterina, PANCHISHINA Ekatrerina

The sea stars of the Sea of Japan as a potential raw material in the technology of fodder products

Rozgwiazdy pochodzące z Morza Japońskiego, jako potencjalny surowiec w technologii produktów paszowych


NAUMOV Vladimir Arkad’evich, SUSLOV Aleksandr Edwardovich, FATYKHOV Jury Adgamovich

Experimental study and mathematical modeling of convective fish drying process

Badania eksperymentalne i matematyczne modelowanie konwekcyjnego procesu suszenia ryb

 

 

STERCZYŃSKA Monika, STACHNIK Marta

Techniczno-technologiczne aspekty klarowania brzeczki piwnej

Technical and technological aspects of clarification of beer wort

 

 

 

 

KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY

Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events


Kalendarium Konferencji

 

Postęp techniczny w przetwórstwie mleka TECHMILK 2018 – zapowiedź

Kalendarium Konferencji

Międzynarodowe Targi Rolnicze POLAGRA-PREMIERY 2018 – zapowiedź

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2018 – zapowiedź

Kalendarium Targów

 

 

INFORMATOR NORMALIZACYJNY

Reference standardization

 

MIERZEJEWSKA Sylwia

Normy dotyczące dodatków do żywności

Standards for food additives

Nowości Normalizacyjne z 2017 r.

 

LUDZIE NAUKI

People of Science

Tytuły i stopnie naukowe


INFORMACJE WYDAWNICZE


 

  • English (United Kingdom)

IPS_Newsletter


Name:

Email: