SPIS TREŚCI IPS 4/4-2017(24)
Contents 2017 Vol. 4/4 No. 24
ARTYKUŁY NAUKOWE AUTORSKIE
Author scientific articles
Dynamiczna metoda wyznaczania reologicznych właściwości materiałów lepkosprężystych
Dynamic method for determining the rheological properties of viscoelastic materials
ARTYKUŁY NAUKOWE RECENZOWANE
Peer–reviewed scientific articles
KAŁWA Klaudia, WILCZYŃSKI Kamil
Kwas askorbinowy – budowa, właściwości i funkcje w organizmie człowieka
Ascorbic acid – structure, properties and functions in human body
MAXIMOVA Svetlana, SHADRINA Ekaterina, PANCHISHINA Ekatrerina
The sea stars of the Sea of Japan as a potential raw material in the technology of fodder products
Rozgwiazdy pochodzące z Morza Japońskiego, jako potencjalny surowiec w technologii produktów paszowych
NAUMOV Vladimir Arkad’evich, SUSLOV Aleksandr Edwardovich, FATYKHOV Jury Adgamovich
Experimental study and mathematical modeling of convective fish drying process
Badania eksperymentalne i matematyczne modelowanie konwekcyjnego procesu suszenia ryb
STERCZYŃSKA Monika, STACHNIK Marta
Techniczno-technologiczne aspekty klarowania brzeczki piwnej
Technical and technological aspects of clarification of beer wort
KONFERENCJE, SYMPOZJA, WARSZTATY NAUKOWE, TARGI, WYSTAWY
Conferences, Symposia, Scientific Workshops, Trade Fair and Events
Postęp techniczny w przetwórstwie mleka TECHMILK 2018 – zapowiedź
Kalendarium Konferencji
Międzynarodowe Targi Rolnicze POLAGRA-PREMIERY 2018 – zapowiedź
Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2018 – zapowiedź
Kalendarium Targów
INFORMATOR NORMALIZACYJNY
Reference standardization
Normy dotyczące dodatków do żywności
Standards for food additives
Nowości Normalizacyjne z 2017 r.
LUDZIE NAUKI
People of Science
INFORMACJE WYDAWNICZE